Fotograaf

Wesley de Wit

Uitvaart Fotografie

Het overlijden van een dierbare is een erg trieste gebeurtenis. Ondanks groot verdriet moet u snel een hoop beslissingen nemen om de gehele uitvaart te regelen. De tijd en plaats van de afscheidsceremonie? Het ontwerp van de rouwkaart, de keuze van de kist en de bloemen.

De dagen van het organiseren van een uitvaart gaan vaak volledig aan u voorbij. De automatische piloot staat aan. Tijdens deze drukte komt er zoveel op u af, dat u waarschijnlijk niet direct denkt aan het maken van foto’s.

Uit ervaring weet ik dat beelden van het afscheid veel troost bieden tijdens het rouwproces. Voor nabestaanden is het prettig om na de uitvaart herinneringen op beeld te hebben. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de kleinkinderen die later nog kunnen terugzien hoe het afscheid van hun opa of oma was. Of denk aan kinderen die afscheid moeten nemen van hun eigen vader of moeder.

Uiteraard zal ik mij tijdens een ceremonie op de achtergrond houden. Ik ga zoveel mogelijk onopvallend te werk tijdens een uitvaart, omdat ik het belangrijk vind dat iedereen op dit intieme moment de rust moet hebben om op eigen manier de uitvaart bij te wonen.

Een voorbeeld waar u aan kunt denken bij afscheidsfotografie:

Een overzicht van de condoleance
Het sluiten van de kist
De rouwstoet onderweg naar de laatste rustplaats
De uitvaartceremonie in de kerk of het crematorium
Het samenzijn na de uitvaartceremonie
Detailfoto’s van onder andere van bloemen, linten of kaartjes

De keuze is voor de samenstelling van de dag is geheel aan u. Uiteraard zijn meer opties mogelijk dan bovenstaande. Ik kom op voorhand bij u thuis langs, tijdens dit gesprek bespreken we uw persoonlijke wensen.

Contact opnemen?
info@dewitfotografie.nl
www.dewitfotografie.nl
0639766777

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.